Kelly och Klara är två flickor som är bästisar. En dag på sportlovet år 2087 skulle de till Kellys farfar och farmor som bor på en stor gård. På gården finns ett hus, en stuga, ett stall, ett garage och massor med hästar. Alla deras hästar var räddade från olika cirkusar i hela landet som är kända för att misshandla djur eftersom djur inte ansågs värda något, speciellt hästar.

Kelly och Klara åkte med Kellys mamma till stugan som ligger i närheten av det stora huset. Det skulle bli roligt eftersom de skulle sova alldeles själv i stugan.

-Hejdå, säger Kellys mamma. Ha det nu så roligt. 

När de kom fram till gården sprang de direkt in till stallet för att titta på hästarna som de klappade och gav godis för att de skulle må bättre. Sen gick de in till farfar. Flickorna ska vara hos farfar och farmor över hela sportlovet. Tjejerna tycker att det ska bli roligt och spännande, men också lite läskigt. Tjejerna var rädda för att det skulle hända någonting läskigt som de skulle bli jätterädda för. Kellys farfar hade många gånger berättat spökhistorier för dem. Innan tjejerna skulle ut och rida, så fikade de med farfar och farmor.

-Ni måste ta det försiktigt när ni ska ut och rida tjejer, sa farfar.

-Ja, det lovar vi, sa Klara.

Kellys häst var svart och vit och Klaras häst var brun.  De red ut i skogen. I den stora skogen fanns massor av träd och blommor, rådjur och björnar. Kelly och Klara var rädda för björnarna. När de var ute och red i skogen hördes ett ljud, ungefär som en galopperande häst. Tjejerna tyckte att det var ett läskigt ljud, de blev lite rädda.

Plötsligt såg de den vita spökhästen. Flickornas hästar blev livrädda och börjar stegra. Kelly trillade av och skadade sig. Kelly slog sig i knäet och började blöda och den vita spökhästen sprang iväg. Klara lyfte upp Kelly på sin hästens sadel och så skrittade hästen hem till farfar.

– Vad har hänt? frågade farfar.

–  Vi hörde och såg den vita spökhästen. Kellys häst blev rädd och hon blev avkastad. Hon skadade knäet och började blöda.

Lite senare gick flickorna, farfar och farmor och letade efter Kellys armband som hon tappat i skogen när hon föll av hästryggen. En bit in i skogen hörde alla en häst som galopperade snabbt, det var spökhästen.

Spökhästen stod plötsligt framför dem och flickorna blev livrädda och började skaka. Spökhästen såg hungrig och utmattad ut och då tyckte Kelly och Klara synd om den. Kellys farfar plockade upp ett äpple ur sin ficka som han gav till spökhästen. Han tuggade snabbt i sig äpplet och då förstod Kelly och Klara att det var en riktig häst och ingen spökhäst. När de fick veta att han var en riktig häst var de inte rädda längre.

Kelly och Klara närmade sig försiktigt hästen och lät den lukta på handen först innan de klappade honom lätt på halsen. Hästen följde sedan frivilligt med farfar och flickorna tillbaka till gården och där han fick mat och vatten.  Dagen efter kom det en man som var tjock och lång.

-Jag har hört att ni har hittat min häst, jag vill ha tillbaka den, skrek den arga mannen.  

-Nej! sa farfar till mannen. Hästen behöver mat och vatten. Han är sjuk och mår inte bra. Han behöver tas om hand.

Farfar och tjejerna kände igen mannen från nyheterna. Polisen var på jakt efter mannen som misshandlat ett stort antal hästar. Farfar ringde efter polisen som kom och tog mannen med sig. Polisen hade inte möjlighet att ta med sig hästen och frågade därför om farfar och tjejerna kunde ta hand om honom. Hästen fick namnet Star för Klara och Kelly tyckte att det passade honom. Star började genast att må bättre. Han blev glad och trivdes hemma hos farfar.

Farfar fick ett samtal och tjejerna frågade vem det var som ringde. Det var polisen som sa att mannen som ägde hästen hade tvingat honom att vara med cirkus och att han nu fick avtjäna ett långt fängelsestraff eftersom han misshandlat sin häst.  Kelly och Klara blev jättearga på mannen och på cirkusen för de tycker inte om att hästar ska bli tvingade att vara med på cirkus. Djur vill inte bli skadade och det borde vara förbjudet att låta djuren vara med på cirkus. Den vita spökhästen hade blivit tvingad till att vara med på cirkusen, han blev slagen och misshandlad.

Klara och Kelly ringde till tidningarna för att berätta om hur det har gått till på cirkusen. Responsen blev enorm och fyra månader senare beslutade riksdagen att cirkus med djur skulle förbjudas.