Det var en gång ett kungarike som fanns i en skog där alla människorna gillade naturen. De gjorde allt för naturen och brukade vara ute och odla nya träd. I skogen fanns det ett stort hus där det bodde ett troll som var väldigt lång. Många människor i byn var taskiga mot honom för han hade en stor näsa och ett stort huvud och hans huvud var rött och hans kläder var svarta. Han ville förstöra det människorna älskade mest och det var naturen. Och om han blev kung så hade han en önskning och det var att förstöra naturen. Om trollet blev kung skulle han skapa fler troll som högg ner skogen.

Men i kungariket fanns det en hjälte som var snäll och ville att alla skulle ha det bra. Trollet hade planerat att ta fast kungen när kungen skulle åka till sina släktingar. När de var i skogen kom trollet och sa att han skulle ta kungen och själv bli kung, men då kom hjälten från kungariket på en flygande matta, tog tag i kungen och flög i väg till kungariket. Hjälten frågade trollet varför han ville ta över kungariket. “För att alla är taskiga mot mig”, svarade trollet. Då sa hjälten att han skulle säga till alla att vara snälla mot trollet.

Men människorna lyssnade inte och fortsatte vara taskiga mot trollet när de såg honom. Då blev trollet arg igen och gick genom byn till slottet. Han satte sig på tronen och fick sin önskan uppfylld, han skapade fler troll som skulle hugga ner skogen. Kungen förvisade trollet ur slottet och skogen, men då berättade trollet att människorna i by var taskiga mot honom och att det var därför han var arg och ville förstöra allt de tyckte om. Då kom kungen och trollet överens om att kungen skulle bygga en stad till trollen. Sen levde de lyckliga i den fina naturen i alla sina år.