I en tid som ännu inte finns fanns en robot som var en av de sista 25 robotarna i världen. Hon hette Ofelia och fick en uppgift att städa världen med 24 andra robotar. De andra robotarna hade åkt till Mars för att fixa så människorna kunde bo där när väl syret försvann på jorden. Robotarna hade 44 dagar på sig att fixa mars atmosfär. På den 43:e dagen åkte alla människor till Mars, det skulle ungefär ta två dagar med den nya tekniken och då var det bara Ofelia och 24 andra robotar kvar på hela jorden. De var utplacerade runt om i världen och Ofeila var i Kina med robotarna Olga och Oskar.

Olga hamnade i väst, Oskar i öst och Ofelia i mitten. Olga och Oskar skulle gå in mot land och möta Ofelia och Ofelia skulle bara gå rakt fram, samla in skräp och sortera för att hitta växter, syre och att städa upp så människorna kunde komma tillbaka. Det var deras plan och Oskar och Olga var de Ofelia faktiskt kände bäst för de blev skapade i samma laboratorium. Olga blev byggd i rum A, Ofelia i rum Bc och Oskar i rum Bn. Det var de tre närmaste arbetsrummen på andra våningen i laboratoriet.

Ofelia var den snabbaste av de tre robotarna och hon blev snabbt klar med sin skräpinsamling och städning. Helt plötsligt såg hon Olgas syster Olivia. Då blev hon orolig och tänkte “Vad gör hon här? Ska hon ej vara i Spanien?” Olivia ville inte att människorna skulle komma tillbaka så hon gjorde allt i sin makt för att förstöra för alla andra och tog sönder robotarna som inte var gjorda för att kunna ta en fajt. Olivia och Ofelia gillade aldrig varandra.

Tre dagar efter människorna hade åkt kom Olga och Ofelia till mötes. De stannade för att vänta på Oskar och väntade i fyra dagar eftersom Oskar var en noggrann robot. När Oskar dök upp, skrattade de och hade roligt hela dagen tills Olga fick ett sms på sin inbyggda nya platta. Klockan var sju när hon fick sms nummer ett. Det stod “Hej robotarna på jorden. Jag ber er Olga, Oskar och Ofelia att hjälpa varandra. Ni kommer få varsitt sms var ni ska hjälpa till att städa så vi människor kan komma tillbaka. Tack för hjälpen kära robotar.” Ofelia, Olga och Oskar väntade på fler sms, men det kom inte. De väntade i sju dagar.

Då kom Olivia.

– Åååå min kära syster Olga, jag trodde du var på min sida. Vi är ju syskon eller hur?  Ta min hand och följ med mig.

– Nä syster. Ta min hand och hjälp mig rädda vår jord.

– Olivia, tänk på de små barnen som bara vill leva ett liv, tänk på de som skapade oss, sa Oskar bedjande.

– Okej kära syster. Säg hejdå till dina vänner nu, sa Olivia och tittade hotfullt på Oskar.

Olivia närmade sig Olga, men då ställde sig Ofelia framför för att skydda henne. Olivia började plötsligt skjuta mot Ofelia och Ofelia undvek attackerna, men Oskar blev skadad. Oskar låg där på marken och Ofelia hade gömt sig under den stora massan av skräp som Olivia precis hade förstört. Det var en liten kulle men Ofelia kunde åtminstone gömma sig. Olga skrek på olivia att sluta. Ofelia gömde sig fortfarande. Olga uppehöll Olivia genom att springa runt bland soporna. Då  vaknade Oskar och sköt Olivia så Olivia sprängdes i bitar.

Ofelia, Olga och Oskar städade hela jorden med de 21 andra robotarna så att människorna kunde komma tillbaka och leva lyckliga i alla sina dagar.