Det var en gång ett litet land som hette landet av Fabrican Kaous. Om vi går tillbaks för länge sedan så  fanns en president som hette Fabrican. Han var en sur gammal gubbe som alltid gjorde dåliga saker för naturen. Men en dag så var det något konstigt i luften alla hade svårt att andas och några svimmade av luften och andra fick panik.

Alla som var i byn försökte hitta ställen där det var lite ren luft kvar. Presidenten var helt chockad. Han kontaktade militären och NASA. De bestämde sig för att åka till månen med alla invånare som de kunde få med.

Militären gick och delade ut maskar till alla invånarna. De som dog tog dem med sig och lade dem där ingen skulle hitta dem.

Nu jobbade NASA på att göra ett större rymdskepp. Det tog en vecka för vi hade mycket arbetskraft. Efter en vecka så var allt färdigt. Vi hade mat djur och vapen fast alla människor tog vi inte emot. Vi tog bara emot unga barn och bebisar.

Nu var luften jättedålig, så det var akut att åka till månen nu.Vi skickade ut ett medelande till alla mobiler tv apparater allt elektroniskt. Alla samlades där även gamlingarna, men militären stoppade dem. När alla var där inne så började vi resa upp fast det fanns inte sängar bara stolar och maten var begränsad. Djuren såg ut som att de inte mådde så bra, men de vänjer sig. Alla var lite oroliga fast all blev lugna efter ett tag.

Sen efter två veckor så var vi framme. Alla var helt nervösa och presidenten fick alla att ta på sig rymddräkter. Det kändes konstigt för det var svårare att andas och tyngdkraften var annorlunda .Alla fick instruktioner om vad de skulle göra för att bygga hus trädgård/plantering. Alla började göra det efter en dag så det blev många hus och planteringar färdiga.

Militären var på sin vakt hela tiden och skyddade alla de som kunde jobba. Presidenten ångrade att han gjorde alla dåliga saker. De försökte tänka ut något som gör att de skulle kunna återvända till jorden.

Allt människorna byggde var bra och de började vänja sig i den nya miljön. Djuren såg ut att må bra. Vi hade ett ställe där atmosfären är som jordens, där djuren var så att vi kunde äta dem sen.

Nu bestämde presidenten att vi skulle skicka några robotar ner till jorden så de kunde hitta felet med jorden. De byggde robotarna så att den skulle leta efter träd frisk luft och de skicka fem sådana robotar för de hade inte så mycket resurser. De ville inte slösa. När robotarna var färdiga så skickade vi dem ner till jorden. De leta efter allt som var levande och frisk luft.

Efter 10 år

Efter 10 år som har de inte ännu kommit tillbaka. Presidenten har dött, men alla som bodde på månen kände sig hemma. Det verkade som om alla hade glömt jorden och njöt av livet på månen. Den nya presidenten var också beroende av tekniken.

Fast en dag så kom en robot tillbaka. Alla var helt chockade. Presidenten var lite förvirrad, för han visste inte att det fanns robotar som vi skickade för 10 år sedan. Den såg lite rostig ut fast vi såg att den hittade ett liten växt. Den såg så levande ut.

Nu så byggde vi ett stort rymdskepp det tog ungefär 4 veckor alla var jätteglada och lite nervösa. När vi var framme så var det så mycket luft. Vi kände att tyngdkraften var svårare, men nu så var all luft renad och vi kunde plantera trädet. Efter ett 1 år så hade vi minst 100 träd. Sen levde alla ett bra liv snipp snapp snut så var denna sagan slut.