Det var en gång en kille som hette Jimmy. Jimmy var en miljövänlig människa ,han älskade miljön fast ingen brydde sig om det. En gång var han och joggade ,det var alltid vintertid så han var tvungen att ta det försiktigt. Då  såg han en tjej som var med i samma miljöparti som honom. Jimmy gillade henne för hon var som han, båda ville kämpa för miljön. Han ville imponera på henne, så han sprang fort så han halkade och trillade i och fastnade i isvattnet.

Några 100 år gick och eftersom Jimmy var  fast i is så åldrades han inte. Människorna hade gjort robotar som skulle vara miljövänlig men efter några år gick dom mot sina ägare och började lägga över jorden med metall. Medans de förstörde jorden, så förslavade robotarna människorna, tvingade dom att arbeta åt dom och att göra metall åt dom.

När robotarna tagit över en hel kontinent så förändrades klimatet och det blev varmt så sjön där Jimmy låg värmdes upp. Robotarna började lägga metall över sjön när Jimmy vaknade.

Han simmade upp mot vattenytan. Han var röd som om någon hade slagit honom. Han  blev rädd och sprang. Robotarna fångade honom och tog honom till en bur där han var tvungen att vänta medans de fångad fler av befolkningen. Han var jätterädd. För Jimmy kändes det som han blinkade och kommit till en helt ny värld.

Han väntade flera timmar tills robotarna började gå till sitt basläger. På vägen blev de stoppade av fyra mystiska människor med svarta kläder och svarta luvor. Man såg inte vilka som hjälpte honom och resten av slavarna. De skrämde iväg robotarna och öppnade buren.

Jimmy förstod inte vad som hade  hänt .Han var chockad av att någon hjälpte dom och inte sprang iväg.Han följde dom till en stor stad som var som en öken där det brukade vara snö överallt, men snön smälte och alla blommor och gräs dog  för temperaturen blev för varm. Där fanns en massa robotar som var emot att göra jorden till metall och försökte stoppa de andra. De fyra som hjälpt dom tog bort luvorna, det var tre tjejer och en kille. Jimmy var rädd för han såg alla som var nära robotarna och han visste inte att de var goda så han gömde sig. De fyra människorna visste att han följde efter dem men de låtsades att de inte såg honom. Sen när de gick in i en bar så följde han efter dem. Det var ingen bar längre utan där bodde alla människor som de räddade. Det var människor i olika åldrar.

Alla hade ett grått täcke och en kudde. När de såg Jimmy sa dom “Hej på dig! Du behöver inte gömma dig”. Jimmy ramlade och slog sig i huvudet och alla i baren skrattade. Jimmy skämdes hans ansikte blev rött som en vattenmelon.

Han var ganska tyst men när de frågade honom om han vill stanna där,  då blev Jimmy arg och sa “Varför stannar ni här? Robotarna kommer att komma och ta över här också och vad ska ni göra då? Ska ni slåss mot dom eller?

Alla började bli rädda, barnen började gråta och de vuxna försökte trösta dom. Sen kände man en jordbävning. Då blev barnen ännu mer rädda. Det var alla robotar som var på väg till samma ställe som Jimmy. De har redan förstört hela jorden och de hade bara ett ställe kvar att förstöra. Då började det regna. Det var ett gyllene regn. Det smälte metallet och robotarna. Allt började växa igen blommor,växter och träd. Jimmy och de goda gick och frigjorde alla i fängelset och började fixa allt som var sönder.

Alla brydde sig om miljön från och med nu. Varenda gång Jimmy tänkte på det som hände honom så undrade han: Vem var det som gjort det gyllene regnet?