År 4018 upptäckte man att jordens järn hade tagit slut och då kunde man inte bygga byggnader, bilar och mycket annat. Hela Jorden styrdes av en FN liknande organisation. Organisationen som styrdes av en grupp ledare från olika länder på Jorden hade tidigare bestämt att alla byggnader skulle vara gjorda av järn. De höll på att gå sönder så för att skulle kunna reparera husen var man tvungen att få tag på järn eller något liknande, det bestämde den styrande organisationen. Med hjälp av jordens skannrar så visade det sig att en planet som låg långt, långt borta hade en annan sorts malm som liknade järn väldigt mycket. Planeten låg i ett solsystem nära vårt eget. Experter hade sedan 100 år tillbaka kunnat resa till andra solsystem men de var tvungna att träna mycket innan de fick resa så långt bort.

Människorna ville komma åt den järnliknande malmen, men skanningen av planeten visade även att det fanns intelligenta varelser där. Människorna förberedde sig för krig och påbörjade resan till planeten. Rymdskeppet som leddes av Kalle och hans militärer var det senaste och var ganska litet, men mycket flexibelt och rörligt. Framsidan var böjd och undersidan platt, nästan som en höknäbb, det var därför man kallade skeppet för Eagle. Baksidan var täckt av höghastighetsmotorer som kunde åka snabbare än ljusets hastighet. På sidorna fanns sex stora bränsletankar. Skeppet var utrustat med utfällningsbara vapen och en sköldgenerator ifall något skulle hända.

Kalle var inte alls nervös inför det stora uppdraget han fått. Han skulle leda de 500 militärerna till planeten för att erövra den och få tag på malmen. Kalle var 50 år och hade väldigt mycket erfarenhet inom det militära eftersom han hade utfört sådana uppdrag innan, han var väldigt vältränad. Han var ganska lång, hade kort mörkt hår och inget skägg. Han blev vald att leda uppdraget eftersom han hade väldigt mycket erfarenhet och var väldigt bra på ledarskap. Eftersom man hade uppfunnit mycket bättre motorer och andra sorters bränsle så var rymdfärden inga problem för dem.

Rymdskeppet lyfte 5 minuter senare och allt var nästan klart. När 3 timmar passerat hade Kalle och hans män kommit halvvägs till planeten. Allting hade gått bra hittills. Kalle satt sig ner och pustade ut. Han hade sett fram emot en sån här möjlighet i hela sitt liv. Kalle tänkte tillbaka på all träning som han genomgått, han tänkte också tillbaka på hur Jorden såg ut. På Jorden hade man byggt många fler byggnader, både på land och i vattnet. På havsbotten hade man precis börjat bygga baser för att enklare kunna utforska havsbotten och hämta upp fiskar därifrån.

Kalle och militärerna landade på planeten, rymdfarkostens dörrar öppnades upp och de möttes av planetens invånare med laserpistoler i högsta hugg. Invånarna såg väldigt konstiga ut, de liknade människor till viss del men de hade väldigt tunn haka och bred övre del av huvudet. De var väldigt tunna och de hade en genomskinlig mage. Kalle blev taggad eftersom innan Kalle och hans män lämnade Jorden så fick de reda på att invånarna på planeten som malmet finns på planerade att attackera Jorden. Planeten var utomjordingarnas hemplanet, men de var inte så många där eftersom de andra hade flyttat till andra planeter och byggt upp kolonier där. Byggnaderna i staden på planeten var väldigt bra byggda, fast de hade använt ett sämre material. Planeten var ganska liten, kall, fylld av skog och hade grön himmel. Kalle och hans män kunde inte andas på planeten så de hade gasmask på sig.

Ett fullfjädrat krig mellan planetens invånare och människorna påbörjades. Kalle och hans män åkte ner till planetens yta i många små rymdkapslar och började skjuta mot invånarna i staden. Utomjordingarna gjorde hårt motstånd, men till sist vann människorna. Alla invånarna krigade mot människorna så Kalle och militärerna dödade alla invånarna. Efter att kriget hade slutat hittade Kalle och militärerna malmen som de var ute efter. De hittade direkt eftersom när de skannade planeten så hittade man den exakta positionen av malmen, De upptäckte samtidigt att invånarna på planeten inte hade grävt upp malmen.  Efter mycket tänkande beslöt Kalle och militärerna sig för att de skulle bygga upp en koloni på planeten för att kunna använda sig av malmen och frakta hem den till Jorden.

Efter sju timmar hade rymdskepp från Jorden anlänt till planeten med material, forskare och byggarbetare så de kunde bygga upp en koloni där. En vecka senare var kolonin uppbyggd och de hade redan börjat gräva upp malmen. Kalle och militärerna kände sig mycket stolta. Nu när de hade fått tag på malmen, så kunde man bygga upp och reparera samhället igen. Detta tog åtta år att göra, men man lyckades till slut.