Det var en gång långt in i framtiden en snubbe som hette Freddy. Han är brunhårig med blåa ögon och i Los Angeles i U.S.A. Han är 26 år gammal och bor i en övergiven byggnad i en lägenhet. L.A vid denna tiden är fullt med strålningar efter vad som hände vid en kemisk fabrik. Så vid vissa ställen i staden måste ha gasmask på sig. Där finns inte många som han känner mer än hans gamla bror Steve.

Freddy har speciella krafter, som att kunna ta greppa tag i tunga grejer från långt avstånd samt att ha en sköld på sig så han kan inte bli skadad. När Freddy var yngre så skulle hans pappa alltid berätta sagor om en snubbe som kunde transformera sig till olika varelser o grejer, tills han dog av en i den kemiska fabriken.

Med hjälp av denna kraften så kan han bygga saker med väldigt hög styrka utan att riktigt förlora energi. Han fick denna super kraften efter hans far hade dött på grund av en massa strålningar hade spridits vid området där han jobbade. De visades att strålningen hade spridits och håller fortfarande på att göra det. Freddy kommer att försöka rädda staden L.A med en gigantisk spray och en fläkt som han hittade vid ett övergivet ställe i närheten av den gamla fabrikens ruiner.

Freddy använde sitt gravitationsvapen för att greppa tag i de gigantiska sprayen och fläkten för att blåsa bort, och att spraya bort giftet. När han sprayade så gav han strålningarna mer av en bättre och friskare lukt, och luften som kom från fläkten som han använde spred till väldigt små partiklar som försvann några minuter senare ut i rymden. Sedan så rapporterades det om att L.A var räddat så människorna som bodde där innan kom tillbaks. Staden var fri från strålningarna.