Darius är på jobbet och han tänker på dom som bor i Afrika. Han mår inte bra av att han vet att dom som bor i Afrika inte har mat och inte heller hus att bo i.

Dariusz jobbar som polis och är 18 år. Han bor i Malmö men kommer från Rumänien. Darius vill åka med sin familj till Afrika, han ska hjälpa dom bor där. Darius vill inte att människor ska inte kasta mat. Darius tänker på dom som har inte mat som i Afrika och vissa av dom länderna.

Darius har en bror och en syster som heter Maria och David. Darius tycker om sin bror för att han inte kastar mat. David äter upp allt. Maria äter bara sallad och framförallt gurka och det är ju klimatsmart.

Darius äter nu och han tittar på sin mobil där han ser bilder på dom som inte har mat. Darius börjar gråta och vill inte äta mer. Darius vill åka till Afrika med sina föräldrar och hjälpa dom som bor i Somalia. Darius frågar sina föräldrar om dom vill att han ska hjälpa dom som bor i Somalia. Darius föräldrar sa att vi kan hjälpa.

Efter en vecka åker Darius med sina föräldrar till landet Somalia. Darius föräldrar har köpt mycket mat till dom som bor i Afrika. Darius blir så glad när han ser dom människorna äter sig mätta. Darius och hans föräldrar blir så glada. Darius tänker att det inte är bra att kasta mat. När man ska köpa  mat så ska man inte köpa för mycket så man inte behöver kasta som man inte äter upp. Han tänker på dom andra som inte har mat. Darius börja hjälpa alla som behöver mat och jobb. Han handlar mat som ris och kyckling och flaskor med vatten. Darius ser hus som är sönder och skräp på marken. Darius ser många människor som är jättesmala och människor har inte kläder och vissa av människorna sover ute, dom har inga hus. Darius har sett många militärer i staden. I Somalia finns krig och dom bråkar hela tiden med grannlandet Etiopien. Darius pratar med militären att sluta kriga med Etiopien.

Darius har gått till presidenten och han undrar varför de krigar. Presidenten börjar prata med Darius, när presidenten sa att han vill ha mer mark. Darius ville berätta att dom från Somalia har inte mat och inte heller hus att bo i. Presidenten vill inte lyssna på Darius så han går ut. Darius träffar presidentens son han heter Marca. Darius börja prata med presidentens son.

-Jag heter Darius och jag hjälper dom som bor i Somalia. Säger Darius till Marca.

-Det gör jag också fast i hemlighet. Säger Marca till Darius.

Marca och Darius går tillbaka till presidenten och visar vad dom har gjort. Båda går in till presidenten.

-Pappa, du måste lyssna på Darius. Sa Marca.

-Men jag vill inte lyssna på honom för jag håller inte med, säger presidenten.

-Men snälla, du måste lyssna på oss, detta kan hjälpa människorna i Somalia, säger Darius.

-Nej! Jag tänker inte lyssna på er, säger presidenten.

Presidenten har blivit så mycket arg på sin son.

-Du får inte gå ut mer säger presidenten till sin son.

-Men snälla jag är vuxen jag får göra som jag vill svarar Marca till sin far.

Marca blir så mycket arg på sin pappa. Marca ville inte prata mer med sin pappa. Efter två dagar sen Darius har berättat till presidenten att alla soldater vill inte kriga mer. Och dom soldater har inte heller mat och inte vatten. Presidenten bryr sig inte om soldaterna och befolkningen för han har mat och vatten. Maten är ris och kyckling. Alla soldater vill inte kriga med dom andra dom vill hjälpa dom som har inte mat och jobb. Alla soldater har berättat till presidenten att dom vill inte kriga med dom andra. Presidenten blir så arg på dom jag vill att vi ska vinna sa han att jag vill inte förlora. Darius blir så arg på presidenten.

Darius vill att han ska bli president att han ska hjälpa dom från Afrika. Darius har berättat till dom soldater att han vill bli president och att han ska sluta kriga med Etiopien. Soldaterna tror på Darius att han vill sluta kriga. Darius sa att jag vill att alla ska ha ett jobb och ett hus och att alla ska må bra och vara pigga hela tiden. Alla soldater har sagt till presidenten att vi ska ha Darius som president inte du längre för att du vill bara kriga mot dom andra och du tänker inte på dom andra som inte har mat och hus.

Presidenten slutar kriga med dom andra och han vill nu hjälpa dom andra med mat och jobb att Somalia ska bli bättre. Marca och Darius blir så glada att Somalia kommer bli ett mycket bra land.

Efter 5 år Somalia blir ett så bra land att alla har jobb och hus. Presidenten vet att det inte är bra att kriga mot dom andra, det är bättre att samarbeta. Somalia är nu ett bra land som har många jobb och mycket mat.