I en stad i södra delen av Skåne där inget oftast hände, sprängdes plötsligt ett lab. I labbet fanns ett gift som började sprida sig ganska fort. De som var sjuka blev plötsligt köttätare och började attackera folk. Det tog 10 sek innan de blev en av zombiesarna.

Jag är Nora och är 16 år. Jag förlorade min pappa, mamma och mina två storasystrar som blev zombier. Jag har bara min storebror Ben kvar. Han är 24 år och han vet hur man kan överleva eftersom han har varit en scout en gång i tiden.  

Ben tittade på mig och sa ta det lugnt Nora vi ska hitta ett säkert ställe. Min bror ville göra allt för att skydda mig för att jag var inte är bra på att slåss. Min bror var duktig på att slåss med vapen. Han skulle träna mig så jag kunde skydda mig själv. Vi behöver mat och vatten, sa Ben. Vi försöker hitta en affär men först försöker vi att hitta en bil så vi kan ha maten där. Min bror letade efter en affär medan jag försökte leta efter en bil som funkade. Till slut så hittade jag en bil, jag gick till den och försökte att öppna den, men den var låst. Jag tog upp en sten som låg bredvid bilen och slog sönder rutan, jag öppnade bildörren och satte mig i den. Jag vet hur man tjuvkopplade bilen. Jag tjuvkopplade bilen och hoppades på att den funkade och det gjorde den. Jag ropade på Ben som kom springandes och skrek;

– HOPPA ÖVER TILL PASSAGERARESITSEN!

Jag gjorde som han sa när jag kollade noga så såg jag att han var förföljd av de döda. Han hoppade in i bilen och körde därifrån. Han sa till mig att han hade hittat en karta där det visade sig att vi är rätt så nära ett säkert ställe så vi körde dit så fort vi kunde. Ben hittade en radio i bilen som funkade. Han försökte ställa in nyheterna och till slut så hittade han rätt frekvens.

-”Senaste nytt giftet har spridits sig mer och det tar död på djur och naturen. De som har tagit vaccinet mot röda hund blir inte drabbade av giftet”.

Min bror satt och lyssnade på radion. Det tog 3 timmar att ta sig till det säkra stället. När vi kom fram så var där många människor och soldater, de vinkade på oss och ropade: skynda er vi kommer att släppa en nuke som kommer göra allt normalt igen. Vi hoppade ut i från bilen och började springa mot bunkern när alla var nere så kom soldaterna och sa: håll er lugna, snart så kommer det att skaka. Vi väntade i 5 min och plötsligt så började hela bunkern skaka. Jag började gråta, då kramade min Bror Ben mig så jag skulle hålla mig lugn. Soldaterna gick upp och kollade sen kom en soldat ner och sa: ni kan komma upp nu. Alla som var där nere gick upp och allt var som vanligt igen. Soldaterna sa att den där nuken var en speciell nuke som gjorde att allt blev som vanligt men de som var döda gick tyvärr inte att rädda. Alla zombies dog när nuken släpptes. Nu var det bara jag och Ben kvar av familjen. Vi bodde i samma hus och allt blev trots allt bra igen. Vi hade varandra!