Det var på 2040 talet i ett land som har rika och fattiga människor. De rika människorna har egna företag och massor av pengar på banken. De kan resa  överallt, men de fattiga kan inte resa var de vill. De måste jobba och tjäna mindre pengar, därför kan de inte göra vad de vill, inte ens gå i skolan.

De rika bodde i sina stora villor med stora trädgårdar och fattiga bodde i små hus som ibland kunde sakna tak. De rika människorna kunde dricka rent vatten, äta god mat och må bra. Och fattiga människorna drack inte rent vatten, åt inte god mat och mådde inte ens bra. Utan rent vatten och mat kan man inte må  bra och då kan man inte heller arbeta. I landet är varmt, ibland blåser det och de flesta kände av det, mest de som bodde på landsbygden. I Eritrea finns det fält där man kan odla olika grödor och det finns även en liten skog i närheten. Personen är diktator över människor han som styrde landet, presidenten heter Isaias, han var en omtänksam man. Isaias ville minska skillnaden mellan de rika och fattiga.

Presidenten tänkte att det ska bli lika eller bli bättre mellan fattiga och rika i landet. “Han tänkte att de som har egna företagen ska stänga och de ska ta ut mindre pengar från banken”. De som har företag vill inte stänga och vill inte ta ut mindre pengar från banken. Och de som sålde saker utan regler började presidenten att stänga igen. I landet blev det oroligt bland de som har företag, folket började klaga över presidentens beslut. De fattiga började skolan och blev bättre. De rika började flytta till andra länder och de demonstrerade i de andra länderna.

“Presidenten började tänka om ifall att de ska får chansen till att öppna företag igen och att de ska ta ut pengar från banken”. Några av folket kom tillbaka och  landet blev inte bättre utan det blev precis som tidigare. De fattiga folket började flytta till andra länder. När de var på väg fick de mycket problem, de kunde inte klara sig själva, de blev hungrig och törstiga. Det var många människor som förlorade sina liv istället för att få hjälp. Röda korset var på plats för att börja hjälpa dessa människor. Hjälporganisationen såg till att alla människor som behöver rent vatten fick det likaså med mat. Detta gjorde att många människor fick den hjälpen som de behövde, vilket de inte hade fått från presidenten trots att han egentligen ville att de fattiga skulle ha det bra i landet.

Många stannade kvar i det nya landet, det blev bättre och bättre. Barnen började skolan och de kunde läsa och börja jobba. De tjänade bättre pengar i det nya hemlandet, de fick ett bättre liv.