Det var en gång en rymdvarelse år 2078 som hette Blixten. Blixten såg ut som dem flesta rymdvarelser, han hade inget hår på huvudet och hade stora mörka ögon. Han var snäll och ville ofta hjälpa till. Blixten hade många drömmar i framtiden, hans dröm var att kunna flyga runt om i världen och upptäcka nya saker och hjälpa till att ta bort alla avgaser och skräp.

Blixten var född i Norge men blev ofta trött på de kalla vädret på vintrarna. Han tyckte  inte om att det låg snö på gatorna eftersom han frös för att han hade för tunn hud. Så han bestämde sig för att flytta till något varmare land som hade varmt året om.

Vanliga människor på jorden var inte rädda för rymdvarelser, de var 20 stycken på och alla bodde i Norge. Dem andra rymdvarelserna hade dött eftersom att det var kallt i Norge men Blixtens och hans familj hade överlevt därför att dem hade råd med värme i husen och de gick inte ut så ofta. Det funkade bra och folket visste att rymdvarelserna inte var farliga och tyckte  att dem var lite söta.

Blixten googlade på hemnet vilket hus som skulle passa honom bäst. Han ville ha ett med swimmingpool och han hittade ett som låg på ön Teneriffa. Det kör vi på, tänkte han.

Han funderade på hur han skulle ta sig dit för han var miljövänlig så han ville inte åka båt, flygplan eller köra bil dit därför att avgaserna förstör jorden. Blixten var en duktig simmare så han tänkte att han kunde packa ner 8 stora flaskor med vatten, mat och sin mobil med laddare och surfplatta. Han la alla sina tekniska grejer i en plastväska för att de inte de skulle bli förstörda när han simmade i havet. Det var kallt i havet och det kom stora vågor när han simmade. Det tog två veckor innan han kom fram till Teneriffa och då kände han sig trött och svettig. Han tog lite vatten och drack så han inte skulle bli ännu mer svettigare  för på Teneriffa var det varmt.

Nu när han var här tänkte han tillbaka på hur han hade det i Norge. Eftersom han var miljövänlig hade han blivit arg när han såg fullt med folk som slängde skräp på gatan som de inte tog upp efter sig. Blixten hade blivit så himla sur och ändrade färg från grön till svart. Han kom ihåg att han en dag hade stoppat ett killgäng och frågade:

-Varför slänger ni skräp på gatan? Killgänget tyckte att Blixten var löjlig och sa:

-Vi är coola och tycker om att slänga skräp på gatorna.

Han tänkte ut en plan på hur man kunde hindra killgänget att slänga skräp på gatan. Detta skulle Blixten klura vidare på och tänkte att när de går förbi och slänger mer skräp då skulle han fixa en snubbeltråd som de kunde trilla på. Sen skulle han bara stå vid ett hörn och skratta åt dem för då var de inte så coola längre om de snubblade över en tråd. Då kanske de också lärde sig en läxa att inte slänga mer skräp på gatan. Blixten tänkte att det inte räckte med snubbeltråden. Han ville att de skulle blir vita av vetemjöl, eftersom vetemjöl började klia.

Han bestämde sig för att ta en stege och klättra upp på gatlampan sen skulle han ställa vetemjölet på lampan. Han funderade var han skulle gömma snubbeltråden så att inte killgänget märkte att det fanns någon snubbeltråd. När killgänget gick förbi en vacker dag så snubblade alla och sen fick de mjöl över sig.

Killgänget blev inte så glada så de jagade Blixten men han var snabbare och kom undan. Killgänget gav sig inte, de skulle få tag på Blixten genast men han lurade dem och sprang sicksack så att killgänget blev helt snurriga i huvudet. Till sist gav dem upp och Blixten vann sin seger. Killgänget tänkte efter nästa gång och  dem ändrade sig, de skulle aldrig skräpa ner igen lovade dem Blixten. De bestämde sig för att samarbeta och hjälpte till att städa upp skräpet som låg på gatan.

Eftersom han lyckades få killgänget i Norge att slänga skräp i papperskorgen funderade han på att han skulle köpa en speciell skräp-dammsugare för att rädda Teneriffa på avgaser och skräp för att inte Teneriffa skulle råka ut för samma sak som i Norge. I Norge var där en massa sopberg på gatorna innan Blixten räddade Norge och det skulle inte få ske på Teneriffa. Han hittade dammsugaren på google. Det var en vanlig dammsugare fast  den var guldig den hade något magiskt i sig. Den hade 2 stycken långa armar och dammsugaren kunde flyga så den kunde sopa både på gatan och i himlen eftersom. Men Blixten hade ett litet problem. Dammsugaren kostade 500 000 kr som Blixten inte hade råd till. Han hade en plan att få ihopa pengarna för han hade en gitarr så han skulle ställa sig på gatan och spela musik. Många människor uppskattade att Blixten spelade, vilket gjorde att han fick ihop mycket pengar till dammsugaren.

Blixten städade bort avgaserna med hjälp av dammsugaren och räddade en del av världen. Han tyckte att alla länder i hela världen skulle samarbeta så han bestämde sig för att starta ett möte som alla länderna skulle prata om hur de kan stoppa avgaser och skräp. Blixten visade upp sin dammsugare till länderna och berättade att den var bra.

-Ni kan få låna den ett tag, sa Blixten.

-Vad bra, den behöver vi jättegärna!  Vad smart du är Blixten som vill rädda världen.

-Vi hade tänkt ta bort bilar och bussar för att dem släpper ut så mycket avgaser. Men vissa elbilar finns kvar för dem människor som hade långt till sina jobb och vi lånar också ut gratis cyklar till dem som behöver.

-Hur tänker ni med maten då? frågar Blixten. Jag tyckte att insekterna med sallad smakar bra och de är miljövänligt. Dem har jag smakat i Norge, men inte på Teneriffa.

-Nej vi tycker att vi skulle behålla maten för vi gillar inte insekter.

När han en dag låg och solade någon dag efter mötet i sin trädgård då kom det en Barcelona supporter förbi och såg MFF flaggor och då gick supportrarna in och förstörde Blixtens gräsmatta med skräp. Han ville inte att Blixten inte skulle heja på Malmö FF och Barcelona hatade rymdvarelserna som hejade på andra lag. Är man i Spanien då tyckte supportrarna att man skulle heja på Barcelona för dem hade bra spelare som Messi Junior. När supportrarna hade gått då låg där fullt med skräp på gräsmattan. Blixten försökte städa undan, men blev ledsen över att inte alla var miljövänliga.

Han kände nu var det nog med folk som förstörde värdlen och han fick en ide’ om att han skulle bli president för då kunde han bestämma mer. Om Blixten blev president då skulle han ta hand om jordklotet. Han skulle lyssna på folket och han var orolig över att det var försent att rädda världen för det hade gått så många år. Ingen hade försökt att stoppa avgaserna som Blixten ville göra. Vad skulle världen göra utan människorna?

Blixten ville komma med någon bättre ide hur de skulle rädda världen och jordklotet, man kunde inte låta människor dö. Blixten skulle gå till miljökontoret och fråga personalen om det var möjligt att rädda resten av världen och jordklotet. De som jobbade på miljökontoret sa:

-Det kan vara lite svårt nu eftersom att det hade gått så många år så avgaserna har spridit sig så mycket så det inte går att göra någon förändring.

Då på den sekunden föll Blixten utan att hinna berätta hur han hade tänkt att rädda världen och svimmade. Personalen på miljökontoret fick ringa efter en ambulans som kom och hämtade Blixten. Han vaknade upp 5 timmar efter och tittade runt för att se var han var. Det gick runt en massa människor med vita kostymer på sig och Blixten kände doften av sjukhus.

Efter några dagar när Blixten var frisk och kommit hem från sjukhuset tänkte han att han inte skulle ge upp för världen. Han hade svimmat på miljökontoret eftersom han hade hört för dåliga nyheter och han ville att världen skulle må bra igen.

Blixten bokade en tid till en fotograf som skulle ta en massa bilder. Han skulle sätta upp bilderna på väggarna och träden så att människorna vet vem Blixten var. Han skrev lite till sina bilder: “Jag vill hjälpa världen så som jag har hjälpt Teneriffa att bli av med avgaser och att vi ska äta mer miljövänligt och slänga skräpen i soptunna.”

Det tog inte lång tid innan folk ringde och sa att dem ville att Blixten skulle bli president. Han blev chockad när han fick reda på att han hade vunnit valet. Nu hade Blixten bokad en massa möten så han skulle prata ihop med regeringen om hur dem skulle förändra världen som han hade gjort på Teneriffa. Många länder hade lånat hans dammsugare men det var inte nog, den kunde inte dammsuga upp allt skräp.

Teneriffa var så nöjd med sin president och folken ville att Blixten skulle vara president hela tiden. Nu kunde Blixten koppla av och andas ut medan han tänkte hur han och resten av människorna skulle rädda världen. Han ville att det skulle vara fred och bli mer miljövänligt så alla skulle vara glada. Blixten var  bjuden till en fest som de skulle ha i slutet på månaden med kakor, läsk och tårta. Regeringen skulle fira att Blixten hade fått rollen som president och att Teneriffa och världen skulle må ännu bättre om 50 år, nu när de hade fått en sån bra president som ville rädda världen.