Det var en gång en liten pojke vid namn Nils Olofsson som var otroligt lång och långhårig med bruna ögon och svart hårt. Han föddes i  Damaskus. När han hade fyllt 8 år flyttade han till Amerika med sin familj för ett hopp om ett bättre liv.

När hans familj var framme i det nya landet så var det en kulturchock. Det var en annorlunda miljö. Det var skräp överallt och staden var förstörd. Luften var gasig  och människorna blev helt förstörda, av luften för det var mer koldioxid i luften än det var i syre. Koldioxid gjorde så att Nils hade det tungt att andas och som om det inte vore nog, hade han redan astma som förstörde för honom.

Det hade gått några timmar och familjen letade upp ett boende. När de var framme, så såg de skräp på golvet. Det var massor av pundare, som gick runt på gatan. I området de skulle bo var det helt korrupt och det skulle inte ta lång tid tills de skulle upptäcka att hela samhället var korrupt och styrt av de rika i samhället.

De hade varit i Ammorariket ungefär 2 dagar och de hade upptäckt att de vita i samhället hade flera möjligheter och de var mer uppsatta i samhället och i sociala medier. Det var de vita som styrde och de flesta i samhället förstörde miljön runt omkring sig och man kunde se med hjälp av statistik att miljön skulle gå ner och koldioxidmängden skulle växa mer än vanligt.

Familjen skrev in sig i en demonstration mot samhällets prioriteringar och att samhället måste göra något mot miljökrisen runt omkring sig. Plötsligt kom det flera polisstyrkor med massa vapen. Plötsligt började demonstrationen som resulterade till ett krig med stenar. Polisen tog till mer våld och började skjuta flera stycken. Det var bara vita poliser som sköt och det blev kaos. Flera barn blev skadade och plötsligt tog folk tag i pistoler som de hade snott från polisen och började skjuta tillbaka mot polisen. Det började bli stora bränder och militären fick rycka in.

Dagarna gick och alla väntade på ett beslut som skulle tas av Triamponio som var ledare i  Ammorariket. De andra politikerna i regeringen fick inte sina beslut att gå igenom. De flesta var ledsna på grund av det folket startade ett eget parti vid namn “vi kan också saker”.  Partiet styrdes av invandrare från Mehanianoland och andra ställen. Deras ledare hette Pablo Escobar. Den andra ledaren hette Griselda Blanco. De var svaga ledare som bara hade ett mål och målet var att ta över samhället och att överklassen inte skulle finnas längre, men alla visste att det skulle vara svårt . Deras första prioritering var miljön. De skulle ta hand om miljön mer och bry sig mer om sina medmänniskor och alla som behövde hjälp.

Det fanns många problem i samhället. Ett av dem var narkotikaproblem. Folk frågade fult och ingen verkade bry sig, men det största problemet var miljön. Det var flera växtarter som hade dött ut och flera djurarter som hade dött ut dem senaste åren och alla visste att flera saker skulle dö ut inom de kommande åren.

Det hade gått en månad sedan familjen hade flyttat från sitt hemland.Vissa saker hade gått bättre tex massor av demonstrationer hade gått bättre. De var mindre våldsamma och politikerna hade blivit bättre inom politiken och sina prioriteringar gällande samhället.

Dagarna gick och socialtjänsten knackade på dörren. Nils öppnade dörren och möttes av 4 poliser med vapen. De drog ut honom ur hemmet medan hela familjen försökte få stopp på dem . Polisen tog till grovt våld och familjen kunde inte göra något mer än att bara se på när deras son blir bortförd av polisen.

Dagen efter fick familjen ett brev av myndigheterna. Det stod att de hade tagit deras son för att familjen hade deltagit i upproret. Eftersom sonen var involverad och polisen ansåg att sonen var alldeles för ung för sådana saker så stod även att de skulle få tillbaka sitt barn inom två månader.

Det hade gått 2 timmar. De satte på radion och i radion sa de kämpa för era rättigheter och låt inte de rika styra. Vi är alla människor och borde bli lika behandlade med lika rättigheter och skyldigheter.

Redan då visste pappan att det inte var för sent för dem att ändra på samhället med hjälp av många andra.

Dagen efter så maskerade sig familjen med 20 andra människor och de alla hade stenar i handen. De gick till stadshuset och förstörde allt de kunde med hjälp av stenarna,för att bevisa. Folket kan inte styras av politiker och andra rika människor. Plötsligt kom polisen och alla fick fly hem, men de hade polisen på sig under hela dagen.

Dagen efter så samlades alla som var trötta på samhället. I radion fick de höra att den som höjde sin röst mot politiker skulle få ångra det grovt .Men folket brydde sig inte om konsekvenserna. De ville bara ha sin frihet och sina rättigheter som alla människor borde ha. Men de hade inga rättigheter samhället styrdes av en diktator som bestämde över dem andra politikerna och resten av befolkningen . I samhället visste alla vem diktatorn var det var.  Han styrde allt .

Deras samhälle hade blivit  styrt av honom i många år, men ingen vågade göra något och straffet för det var döden i sin renaste form, men det hade inte alltid varit så. En gång för länge sedan var deras samhälle ett bra samhälle då demokratin fick bestämma och inte diktaturen. Då var folket fritt att tänk och tycka vad de vill, men det var ett långt tag sedan och tiden hade verkligen satt sina spår i folket och i samhället. Det var inte lång tid kvar för de nya lagarna och folket var helt förskräckta. De visste att de nya lagarna skulle vara dåliga för deras samhälle.

Dagen efter det kom de nya lagarna fram till folket. Lagarna hade blivit allt strängare och orättvisare. Lagarna handlade om brist på yttrandefrihet och om inkomster.

De som stiftar lagarna och bestämde lagarna var diktatorn han bestämde allt själv, och lät ingen annan bestämma. Hans lagar var stränga och orättvisa för dem flesta förutom politikerna och han själv. Lagarna var extremt hårda och gjorde folket arga. De började starta olika grupper som skulle kämpa mot orättvisor och polisen. Grupperna var många och vissa var farliga,men rättvisesyftet med grupperna var att de skulle visa överklassen att de inte var rädda för deras makt.

Grupperna samlades och gjorde uppror mot polisen. De skrek fula ord och polisen kunde inte dra till våld för de visste att folket har rätt till sina åsikter. Eftersom de flesta var rädda för att ta kampen så bestämde de  sig för att bygga maskiner som skulle utföra kampen åt dem. De började bygga robotarna som skulle kallas för Xos. Deras namn betydde döden på latin. Robotarna skulle vara otroligt starka och farliga och användas i goda syften. De skulle byggas av det starkaste stålen och de skulle vara beväpnade med flera skott och missiler. Skotten var cirka 8 cm långa. Missilerna var otroligt små, men de var farliga. När de hade träffat sitt mål så sprängdes dem. Domedagen hade kommit och människorna hade tagit med sig sina robotar till en demonstration som handlade om deras rättigheter.

Plötsligt hördes ljudet av poliserna. De började slå robotarna med sina batonger. Plötsligt så vände robotarna sig om och började skjuta. Blodbadet eskalerade och röken spred sig över hela staden från de avfyrade skotten till sanden.  Röken luktade konstigt på något sätt. Det luktade nästan som rent blod.Plöttsligt stannade alla upp,i sitt stridande och så hördes det en mörk röst genom stora högtalare.Rösten som kom ut ur högtalaren,var mörk och ingen visste vem som talade genom högtalare.Men alla visste att det var en manlig röst,och att det därför var en man som talade. Ur högtalaren hördes det få meningar. Den meningen som stack ut extra var förlåt folket ni har en ny ledare.

Alla var helt chockade över det som hände. De kunde inte tro sina öron att de hade fått en ny ledare. Ledaren kom ut från sitt kontor och höll tal för folket. Han lovade att allt skulle bli bättre. De ville inte tro honom, men hans tal var ganska övertygande. Han lovade även folket att rädda miljön innan det är försent. Han bad dem att hitta frivilliga som ville hjälpa honom. Då gick tolv personer fram till honom och sa att de skulle hjälpa honom.Tiden gick så snabbt alla gick ifrån striden till sina familjer och berättade dem goda nyheterna.Familjerna samlade och hade en stor fest för att fira ,dem goda nyheterna och alla var bjudna.När festen var slut gick alla hem.

När det blev morgon så började alla samla in sopor och rensa på gator. Folket tog hjälp av robotarna att samla in skräp och återvinna det som gick att återvinna.Ledare hjälpte även till med att rensa gatorna. De renade luften med hjälp av att sprida någon slags kemikalie i luften så att koldioxid skulle minska. Alla blev sams igen och så var sagan slut och alla levde lyckliga i alla sina dagar.

Min arbetsprocess har varit ganska bra om jag får säga det själv. Jag har jobbat stadigt och bra under alla lektioner som vi har haft. Det mesta med sagan var ganska enkelt eftersom jag är bra på att skriva bra sagor. Det jag har lärt mig är att skriva mer specifikt om ett ämne, vilket var ganska bra enligt mig. Man för träna på att följa specifika arbetsuppgifter.Jag har lärt mig att vara mer specifik när det gäller mina sagor vilket är positivt.

Min saga handlade om jämlikhet i samhället mellan olika klasser som tex överklassen och underklassen.Jag skrev om hur det kunde vara i olika samhällen tex,att de rika privilegierade vita styrde hela samhället.