Det var en gång i en snar framtid…

Allt började år 2023 när kineserna började sälja robotar. Ibland kom dessa till användning och ibland kom dessa till fel person. Vid dessa tillfällen kunde robotarna användas felaktigt och på ett negativt sätt. Det var en kille runt 16 års åldern som ville få jorden till bra plats igen. Så som den var år 2010. Vad än han gjorde ville ingen lyssna på honom.  Så han var tvungen att börja förstöra alla robotar för att folk ska börja lyssna på honom. Det hjälpte knappast.

Han tog en taxi till vita huset. Han knackade på dörren. En vakt öppnade dörren. Han frågade “vad vill du”. Killen sa att han ville förstöra presidentens robot med ett slagträ,ett problem uppstod han upptäckte att roboten inte var normal utan den var en jättestor android. Skillnaden mellan robot och android är att androider är till för att likna människan. Han slog slagträet mot androiden. Slagträet gick i sönder. Han insåg att det inte var en vanlig android utan att det var själva presidenten och just därför funkade det inte att övertala presidenten. Han sprang ut med detsamma. Alla hade blivit beroende av robotarna.

Några dagar senare blev de bara fler och fler. De slutade aldrig bli köpta. Han blev så arg så han kunde inte tänka på något annat. Han ville att alla skulle försvinna. Det var bara så trögt. Människorna kan inte se vad de har gett sig in på. Han hade aldrig kunnat köpa en robot.

3 timmar senare gick han till sin farmor. Han gick in i huset och satte sig. Från sovrummet kom det ut en robot. Han blev skiträdd. Han ställde sig och sa , farmor kom inte hit göm dig farmor kom in och sa , nej stopp gör inget jag har köpt honom. Han sa, men varför de är farliga. Sen sa hans farmor: nej, det är det de inte är “ huángjīn xīnzàng “ som betyder guld hjärtad. Som vanligt vet hon inte vad hon snackar om visste inte ens att hon kunde kinesiska.

Farmor sa att du borde skaffa  en själv min sonson. Han sa nej. Han gick hem och lade sig . Det här pågick i 4 år. Nu är han 19 år det var 2027. Det fanns många fler robotar och flygande bilar. Han hade faktiskt inget emot bilarna, men robotarna hade han mycket emot. Nu kanske ni undrar “ vad heter killen varför säger du han hela tiden “  ni får väl läsa klart denna saga.

Han köpte en flygande bil, åkte till sin farmor för han vill ta henne till en restaurang. Hon gick in i bilen, men hon vägrade att lämna sin robot så han var tvungen att ta med den. De var framme nu. Han bad sin farmor att gå in i förväg så att han kunde han kunde hjälp roboten ut ur bilen. När farmor hade gått in så sa han till roboten håll dig borta från oss fattar du din fula sak. Roboten sa okej om du verkligen vill de. Så han gick in och beställde åt sig och farmor.

Medan de åt kom det en tjuv och tog hennes väska. Han reste sig för springa efter, men han sköt honom. Roboten hörde att någon sköt så han sprang in. Han sa, spring efter honom!

Han sprang efter och tog fast tjuven och överlämnade honom till polisen. Det visade sig vara så att den roboten var självprogrammerande så han kan inte lyda någon. De åkte hem och lade sig för de var sent och han måste vila för att läka.

Han gillade landet för de var fint. Höga nya hus, bilvägar över allt, även uppe i luften runt husen, fler fina parker. Det enda han inte gillade var robotarna. Han parkerade bilen och sedan var de på väg hem. Han gick typ en meter ifrån. Det kom en bil i 190. Han skulle bli påkörd, men roboten hoppade framför bilen och puttade bort honom. Roboten gick sönder i flera hundra bitar. Både jag och min farmor blev jätteledsna för jag började gilla robotarna och jupp det är jag som är den killen…snipp snapp slut då var denna saga slut 😉

Det jag har lärt mig av detta är att det som är nytt och tekniskt behöver inte vara fel. Man kan ändra uppfattning om saker. Jag har kopplat min sagar till det globala målet hållbara städer och samhällen. Vi behöver robotar som utför vissa arbeten så att vi människor kan ägna oss åt andra arbetsuppgifter. Inga sjukskrivningar. Bara att vi gör rätt saker.