Jag är med i projektet ”Framtidsagor från Trelleborg”. I sagorna ska vi ta med något/några av de globala målen och det ska framgå att vår värld ska bli bättre. Vi har läst andra sagor som t.ex. ”Snövit” och ”Rödluvan” för att att se hur en saga kan byggas upp. Det finns tre utmaninga som huvudpersonerna står inför och till slut klarar personen det på tredje försöket och det är exempelvis det vi ska försöka få med vår vår saga.

Jag har tidigare varit med och skrivit ”Noveller från Trelleborg”, som jag tyckte var jätteroligt. Det var roligt att min novell fick vara med i en bok och sedan att andra kan läsa den. Det är roligt att göra saker som faktiskt händer på riktigt. När boken var klar med våra olika noveller så hade vi en fest på gymnasiet med en klass från Bäckaskolan som också var med och skrev noveller. Där var några som läste upp en del av sina noveller som var intressant att höra, så det ska bli kul att få uppleva det igen fast att vi skriver framtidsagor istället.

Att skriva framtidsagor har varit en utmaning, fast ändå roligt. Det här att komma på tre händelser tar tid men det kommer till slut. Samtidigt som det är roligt hjälper det mig att förbättra skrivandet och språket då vi håller igång det och märker att man blir bättre än vad man har varit från början.

Förutom det så har vi träffat varandra på en workshop i mediateket på SSG där vi har fått lära känna varandra i förväg. Det är roligt att små barn också är med från Sockertoppen och Smygeskolan samt årskurs 7 från Pilevallskolan. Det är bra att de i tidig ålder börjar med detta då det blir lättare sen när de blir äldre. Vi har även använt oss av vår blogg där vi har bloggat om hur det har gått för oss och sett hur sagorna blir till. Vi har även kollat på checklistor för att vi ska få med det vi behöver i sagan sedan har vi sett hur de andra barnen och eleverna gör när det skapar sina sagor.

Jag är precis klar med mitt första utkast som jag ska få respons på. Mest av allt så ser jag fram emot att bli klar och att vi ska ha festen. Den 23/3 ska jag vara med och planera releasefesten. Det ska bli jätteroligt.

Hälsningar

Elisabeth Anagnosti