Så var det då äntligen dags att sätta igång och göra våra filmer som vi förberett under väldigt lång tid. Våra förberedelser har bestått av att göra manus, måla kulisser, tillverka figurer i lera och lego och en massa annat smått och gott runt omkring.

Då det var första gången vi skulle animera fick vi hjälp av Ir Valgeirsdotter och Ulrika Linde från AV-media. De hade med sig ipads och stativ till oss.  Första dagen hade vi en gemensam genomgång av hur man animerar i appen ”I can animate”. Barnen tyckte det skulle bli roligt men samtidigt var det både spännande och pirrigt. En del hade längtat länge efter att få sätta igång.

Det gällde verkligen att samarbeta då filmen byggs upp genom att de saker man vill ska röra sig i filmen måste flyttas ett litet steg i taget, och efter varje litet steg ska ett foto tas. Det blir mååånga bilder som tas!

Andra dagen började också med en gemensam genomgång, då gick vi igenom hur man lägger till ljudeffekter, musik samt för- och eftertext till våra filmer.

Så här efteråt tyckte de flesta att det var kul, roligt, spännande men samtidigt lite jobbigt och svårt då många bilder skulle tas och när man flyttade sin gubbe så trillade den ibland.

Vi har tillsammans skapat sex stycken filmer och vi längtar till filmpremiären!