Framtidssagor

för hållbar utveckling

Workshop i mediateket på gymnasiet

Idag åkte vi från åk 7 i Pilevallskolan till gymnasiet. Jag tycker att denna dagen var väldigt lärorik och samt händelserik. Vi i årskurs 7 har gett varandra respons samt få hjälpa varandra, ge varandra bra kritik. Vi har skrivit våra sagor och kollat så att vi har fått med allt det viktiga och läst varandras sagor. Vi har fått se vad gymnasieeleverna gör och vad förskolebarnen också gör. Så vi har gett varandra mycket respons.

Förskolan som kom hit till gymnasiet byggde upp sina egna planetstädare, en av förskolebarnen sa också att det var kul att de  fick lova att bygga och att de hade pratat om planetstädarna. De har pysslat, små gubbar. De har varit en händelserik och rolig dag. Förskolebarnen var lite nervösa att komma hit. Det var viktigt för barnen att planetstädarna fick se ut precis som barnen ville.

Gymnasieeleverna har påbörjat sina sagor och det går effektivt för de och det verkar som att de kommit in sagorna väldigt fort. Gymnasieeleverna jobbade med de globala målen istället. Både förskolebarnen och gymnasieeleverna visar ett stort engagemang och jobbar på.

Jag tycker förskolebarnen har varit jätte duktiga. (Vanesa årskurs 7 Pilvallskolan. )

Idag har jag gjort många saker som att få skriva på min saga och det är roligt.Jag och dem andra har även fått ge varandra respons. ( Mutaz årskurs 7 Pilvallskolan)

Klicka på rubriken för att läsa fler kommentarer om hur dagen har varit! 🙂

Föregående

Spegel spegel på väggen där…

Nästa

Nu är vi igång!

20 kommentarer

 1. Anonym

  Jag tyckte att det var intressant och roligt. Samt väldigt lärorikt, höra andras berättelser och tankar. Många känslor väcktes.

 2. Tuzzi

  Idag var roligt och intressant att jobba med sagorna! Jag har börjat skriva min saga och jag kan säga att den ser bra ut hitintills!

 3. abo jaffar ali

  Det har varit kul på gymnasiet jag har lärt mig mycket

 4. Begoña 7-1

  Jag tyckte att det var en väldigt bra sammanfattning av allt vi har gjort idag.
  Och att det var roligt.

 5. Ahmed

  Det har varit kul på gymnasiet och jag har lärt mig mycket.

 6. Dennis

  Det har varit kul och jag har lärt mig mycket

 7. Hannes Kimay

  Dagen idag tycker jag har varit trevlig och en rolig dag, för att få arbeta med framtidssagan tyckte jag var spännande. Ex. att komma med egna idéer och komma med en fantasi om hur framtiden kan bli 2030 om vi uppfyller dom globala målen.

  Att få sitta och arbeta med framtidssagor har varit kul, lite utmanande men samtidigt roligt.

 8. wounder- man

  Jag tycker att denna dagen har varit bra, för vi har fått nya idéer och fått ge kamratrespons. Den har varit lärorikt

 9. Casper

  Det var bra

 10. Superwoman

  Jag tyckte att denna dagen var lärorik och händelserik och vi fick mycket tid att skriva på våra sagor, vi fick mycket respons, kritik och tips från gymnasieeleverna vilket gjorde att våra sagor blev ännu bättre. Vi lärde känna nya personer och det var roligt. Vi resonerade om vad som var bra med våra sagor och vad som inte var bra.

 11. Ronja

  de va riktigt roligt

 12. Jaqueline

  Jag har fått ha kul och ge respons till kompisar, jag har även fått färdigt mera och tycker att det har varit bra stämning

 13. Vanesa

  Jag tycker att det var spännande att vara på gymnasiet och att vi fick även se hur förskolebarnen jobbade. Vi kopplade våra sagor mycket till hållbar utveckling. Vilket var ett sätt för oss att lära oss ur man fördjupar sig i sagoarbeten samtidigt som vi lärde oss om hållbar utveckling. Vi har fått diskutera mycket med varandra vi har jämfört och sett skillnader på de globala målen . Vi har gett varandra mycket respons också vilket är super.

 14. Hälsningar Lajal

  Idag så har det varit jättebra vi har fått träffa lite yngre barn och äldre jag har också skrivit klart min saga.

 15. Sandra Leandersson

  Jag tycker att det har varit väldigt trevligt att ha er här och det var väldigt kul att träffa er. Jag har lärt mej en del och det har varigt kul att få se hur det går för er. Förskolebarnens planetstädare var väldigt söta och det skulle nog varit smart med planetstädare.

 16. Vanesa

  Jag tycker att det var spännande att vara på gymnasiet och att vi fick även se hur förskolebarnen jobbade. Vi kopplade våra sagor mycket till hållbar utveckling. Vilket var ett sätt för oss att lära oss hur man fördjupar sig i sagoarbeten samtidigt som vi lärde oss om hållbar utveckling. Vi har fått diskutera mycket med varandra vi har jämfört och sett skillnader på de globala målen . Vi har gett varandra mycket respons också vilket är super. Där vi fick se våra egna sagor från andras perspektiv.

 17. Sam

  Jag tyckte att det är bra och spännande.

 18. Anornym

  Hej jag tyckte att det var roligt. Det har gått bra att skriva sagorna det gick flytande.

 19. Anonymbloggare

  Jo det var väl trevligt, det kändes bra att få ett större lektionspass att jobba med framtidssagan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén