I dag har vi samtalat om vår workshop i går tillsammans med skolbibliotekarierna Sten och Magdalena.  Under samtalet kom vi fram till att det var kul och inspirerande att höra om gamla sagor som omformats till moderna sagor. Det var intressant att också se exempel från film och spelvärlden. Några exempel var Pocahontas, Avatar och Fall out.

Vi fick också lära oss vad utopi och dystopi betyder och skillnaden mellan dessa två begrepp. I dag fortsatte vi att samtala om begreppen.

Förutom att lyssna på genomgången i går, som innehåll olika exempel, fick vi börja fundera på karaktärer, “sagovärldar” och vad som ska hända i framtidssagan. Det var intressant och roligt. Dessutom var det god fika. 🙂

Nästa vecka ska vi fortsätta arbeta vidare med Rödluvan, som vi läst och samtalat om i veckan. Håll utkik för fler spännande saker som sker inom vårt sagotema…