Det var en gång en robot som bodde i Trelleborg  nära det blåa och fina havet som det en gång i tiden var. Nu var havet smutsigt och istället för blå färg var den grå och fullt med skräp som luktade illa. Han hette Sam och var 20 år gammal. Sam är inte som en vanlig människa, han var gjord av stål och var lång. Sam var en havskämpe och skulle rädda havet från miljöbovarna.

En dag gick Sam till stranden med 10 andra robotar för att städa stranden. Dom kommer till stranden i sina stora lastbilar och börjar jobba. Efter 20 min kommer några folk på stranden och slänger plast. Sam och dom  10 andra robotarna säger att inte slänga plast till människan. Människorna blir sura och upprörda, skriker och slänger ännu mer skräp. Stopp skriker robotarna. Robotarna blir jättearga, drar fram sina svärd och börjar kriga mot människorna. Krig varade i  5 timmar sen gick människorna hem som vanligt, ingen hade vunnit denna kampen. Robotarna bekämpade i kriget med en magisk dryck av kunskap. Robotarna fortsatte att rensa plast från havet och människorna kom tillbaka med kunskap om varför det är viktigt att rädda havet från plast. Dem får reda på att plast är farligt för miljön.

Plötsligt nästa dag står människorna och slänger plast igen, det verkar som att den magiska drycken har slutat fungera. Oj vad händer nu tänker Sam  och han kommer på att den magiska drycken har slutat fungera. Han går till labbet för att hämta mer av den magiska drycken. Flera robotar för att hjälpa honom  med hans jobb i havet för att vakta havet från människor. Sen kommer människor igen för att göra samma sak i havet sen robotarna har sett dem och stoppade människorna. Robotarna fortsatte med deras jobb och människorna dem hade gått hem. Människorna verkar inte förstå att skräp förstör havet. Robotarna tröttnade på att hela tiden städa efter människornas sopor. Sam kom på att om man höjer panten på flaskor så kanske människorna slutar kasta pantflaskor i havet.

Sam bestämmer att  panten blir 5 kronor istället för 2 kronor. Så människan lärde sig att  man inte ska slänga sopor i havet. Sam fortsatte efter detta att arbeta runtom i världen för att få människor till att förstå att man måste ta hand om naturen. Han pratar med andra människor i de andra länderna för att ta hand om havet  och naturen. Sam ger människorna kunskap om hur man ska göra för att göra naturen till en bättre plats.