Kelly och Klara är två flickor som är bästisar. En dag på sportlovet år 2087 skulle dom till Kellys farfar och farmor som bor på en stor gård. På gården finns ett hus, en stuga, ett stall, ett garage och massor med hästar. Alla deras hästar var räddade från olika cirkusar i hela landet som är kända för att misshandla djur  eftersom djur inte ansågs värda något, speciellt hästar.

Kelly och Klara åkte med Kellys mamma till stugan som ligger i närheten av det stora huset. De tyckte att detta skulle bli så roligt för dem skulle sova alldeles själv i stugan.

-Hejdå, säger Kellys mamma. Ha det nu så roligt. När de kom fram till gården sprang dem direkt in till stallet för att titta på hästarna som de klappade och gav godis för att de skulle må bättre. Sen gick dem in till farfar.

Flickorna ska vara hos farfar och farmor över hela sportlovet. Tjejerna tycker att detta ska bli roligt och spännande men också lite läskigt. Tjejerna var rädda att det skulle hända någonting läskigt som dom skulle bli jätterädda för. Kellys farfar hade många gånger berättat spökhistorier för dem.

Innan tjejerna skulle ut och rida så fikade dem med farfar och farmor.

-Ni måste ta det försiktigt när ni ska ut och rida tjejer sa Farfar

-Ja det lovar vi sa Klara.

Kellys häst var svart och vit och Klaras häst var brun.  De red ut i skogen. I den stora skogen finns massor av träd och blommor, rådjur och björnar. Kelly och Klara är rädda för björnarna. När dem var ute och red i skogen hörde dem ett ljud ungefär som en galopperande häst. Tjejerna tyckte att det var ett läskigt ljud, de blev lite rädda.

Plötsligt såg dem den vita spökhästen. Flickornas hästar blev livrädda och börjar stegra. Kelly trillar av och skadar sig. Kelly slog sig i knäet och börjar blöda och den vita spökhästen sprang iväg. Klara lyfter upp Kelly på sin hästs sadel och hästen skrittar hem till farfar.

– Vad har hänt? Frågar Farfar

–  Vi hörde och såg den vita spökhästen. Kellys häst blev rädd och hon blev avkastad. Hon skadade knäet och börjar blöda.

Sen går flickorna, farfar och farmor och letar efter Kellys armband som hon tappat i skogen när hon föll av hästryggen. En bit in i skogen hörde alla en häst som galopperar snabbt, det var spökhästen.

Spökhästen stod plötsligt framför dem och flickorna blev livrädda och började skaka. Spökhästen såg hungrig och utmattad ut och då tyckte Kelly och Klara synd om den.

Kellys farfar plockar upp ett äpple ur sin ficka som han ger till spökhästen. Han tuggar snabbt i sig äpplet och då förstår Kelly och Klara att det är en riktig häst och ingen spökhäst. När dom fick veta att han var en riktig häst var de inte rädda längre.

Kelly och Klara närmar sig försiktigt hästen och låter den lukta på handen först innan de klappar honom lätt på halsen. Hästen följer sedan frivilligt med farfar och flickorna tillbaka till gården och där fick han mat och vatten.  

Dagen efter kom det en man som var tjock och lång.

-Jag har hört att ni har hittat min häst, jag vill ha tillbaka den, skrek den arga mannen  

-Nej! Sa Farfar till mannen. Hästen behöver mat och vatten. Han är sjuk och mår inte bra. Han behöver ta hands om.

Farfar och tjejerna känner igen mannen från nyheterna. Polisen var på jakt efter mannen som misshandlat ett stort antal hästar. Farfar ringer efter polisen som kommer och tog mannen med sig. Polisen hade inte möjlighet att ta med sig hästen och frågade om farfar och tjejerna kunde ta hand om honom. Hästen fick namnet Star för Klara och Kelly tyckte att det passar honom. Star började genast att må bättre. Han blev glad och trivdes hemma hos farfar.

Farfar fick ett samtal. Tjejerna frågade farfar vem det var som ringde. Det var polisen som sa att mannen som ägde hästen hade tvingat honom att vara med cirkus och att han nu får avtjäna ett långt fängelsestraff eftersom han misshandlat sin häst.  

Kelly och Klara blev jättearga på mannen och cirkusen  för de tycker inte om att hästar ska bli tvingade att vara med på cirkus. Djur vill inte bli skadade och det borde förbjudet att låta djuren vara med på cirkus. Den vita spökhästen hade blivit tvingad till att vara med på cirkusen, han blev slagen och misshandlad.

Det ringer till tidningarna för att berätta om hur det har gått till på denna cirkus. Responsen blir enorm och 4 månader senare har riksdagens beslutat att cirkus med djur blir förbjudna.