I en stad i södra delen av Skåne där inget oftast hände, så sprängdes plötsligt ett lab. I det labbet så var där ett gift som började spred sig ganska fort. Dem som var sjuka blev plötsligt köttätare och började attackera folk. Det tog 10 sek innan dem blir en av dem zombiesarna . Jag är Nora och jag är 16 år jag förlorade min pappa,mamma och mina 2 storasystrar som blev zombier. Jag har bara min storebror Ben kvar. Han är 24 år och han vet hur man kan överleva eftersom han har varit en scouter en gång i tiden.  

Ben tittade på mig och sa ta det lugnt Nora vi ska hitta ett säkert ställe. Min bror vill göra allt för att skydda mig för att jag är inte bra på att slåss men min bror är duktig på att slåss med vapen. Han ska träna mig så jag kan skydda mig själv. Vi behöver mat och vatten sa Ben. Vi försöker hitta en affär men först försöker vi att hitta en bil så vi kan ha maten där. Min bror letar efter en affär medans jag försöker leta efter en bil som funkar. Tillslut så hittade jag en bil, jag går till den och försöker att öppna den men den är låst. Jag tar upp en sten som låg bredvid bilen och slog i sönder rutan, jag öppnar bildörren och satte mig i den. Jag vet hur man tjuvkopplar bilen. Jag tjuvkopplade bilen och hoppades på att den funkade och det gjorde den jag ropade på Ben han kom springandes och skrek;

– HOPPA ÖVER TILL PASSAGERARE SITSEN!

Jag gjorde som han sa när jag kollade noga så såg jag att han var förföljd av dem döda. Han hoppade in i bilen och körde därifrån han sa till mig att han hade hittat en karta där det visade sig att vi är rätt så nära ett säkert ställe så vi körde dit så fort vi kunde.

Ben hittade en radio i bilen som funkade han försöker ställa in nyheterna och tillslut så hittade han rätt frekvens.

-”Senaste nytt giftet har spridits sig mer och det tar död på djur och naturen. Dem som har tagit vaccinet mot röda hund blir inte drabbade av giftet”.

Min bror sitter och lyssnar på radion. Det tog 3 timmar att ta sig till det säkra stället. När vi kom fram så var där många människor och soldater, dem vinkade på oss och ropade skynda er vi kommer att släppa en nuke som kommer göra allt normalt igen. Vi hoppade ut i från bilen och började springa mot bunkern när alla var nere så kom soldaterna och sa håll er lugna snart så kommer det att skaka. Vi väntade i 5 min och plötsligt så började hela bunkern skaka. Jag började gråta, då kramade min Bror Ben mig så jag skulle hålla mig lugn. Soldaterna gick upp och kollade sen kom en soldat ner och sa ni kan komma upp nu. Alla som var där nere gick upp och allt var som vanligt igen. Soldaterna sa att den där nuken var en speciell nuke som gjorde att allt blev som vanligt men dem som var döda gick tyvärr inte att rädda. Alla zombies dog när nuken släpptes. Nu är det bara jag och Ben kvar av familjen. Vi bor i samma hus och allt är trots allt bra igen. Vi har varandra!